... Brand Ideology
... Brand Ideology
    
 
                     " За мен е удоволствие да ви посрещна
в моята малка творческа приказка ... 
 
 
            Казвам се Валерия Карло 
            и съм човекът, който стои зад идейната концепция на този бранд.
 
 
Създадох го като една цялостна добре завършена философия, отразяваща моето индивидуално виждане за хармонична естетика, за ярките трендове на деня и за утвърдените принципи в модата ...
 
 
  • В колекциите си работя с така наречените emerging trends –  нови явления, които се появяват в сферата на модата, но все още не са познати и не са се превърнали в реален тренд. Някои от тях никога не стават наистина масови и запазват статута си на авангардни идеи, други се налагат в продължение на години. Интерпретирането на този вид трендове в сравнително комерсиален продукт от изключително висок клас е и основната концепция на марката VALERIA CARLO. Визиите, които предстравям, са неконвенционални, ориентирани приоритетно към тези, които са дарени с таланта да владеят модата, тези които етикираме като „трендсетъри”.
 
  • Дръзката идентичност на марката VALERIA CARLO въплъщава разпознаваемото ми усещане за провокация, увереност и стил, базирани върху широкоспектърни теоретични познания за историята на модата, върху разнопосочен анализ на индивидуалните възгледи на наложените дизайнери изградили тази сфера и върху новонавлезлите подходи на съвременните таланти, въвеждащи ни в една еволюционна ера на модата реазгръщаща високите технологии в неочаквани посоки.
 
  • За мен самата първите стъпки в този необятен свят бяха още през 2004 година, когато започнах да се обучавам в бакалавърската програма по моден дизайн в едно от най-престижните учебни заведения Istituto Marangoni, Milano, което определи посоката на по-нататъчното ми кариерно развитие и където съм получила основите в отделните направления на специалността. Дизайнът по своята същност представлява изграждане на специфична хармония от форми, цветове и текстури, създаващи една обща атмосфера, отразяваща посланието на твореца. Всеки един от посочените горе елементи изисква задълбочени познания и профилирана квалификация в съответната област -  именно това ме изгражда като дизайнер с многопластов и професионален поглед в процеса на работа. Подходът ми е винаги комплексен и фокусиран върху начина, по който отделните компоненти се обединяват смислово в една перфектно балансирана цялостна визия. Силуетите, които проектирам са винаги добре обмислени като завършени композиции от конструктивни срязвания и обеми интелигентно запазващи реалната функционалност на дрехата. Декоративните елементи накрая само обогатяват вече разгърнатия дизайн и неизменно следват общата линия. Селекцията на материите базирам на първо място според характеристиките на състава им и според комфорта на движение, който осигуряват, а текстурите следва да бъдат надграждащи за творческата визия. Много важни за мен, и емблематични в колекциите ми, са силните цветови палитри, изградени от тематични взаимносвързани нюанси. Само по себе си възприятието на цвета не е съвсем чисто, влияе се от текстурата, от хомогенността на полагане, от заобикалящите го тонове. Науката за цвета и неговите проявления винаги е представлявала особен интерес за мен, взаимодействието между силни и бледи нюанси, между акценти и неутрални тонове и балансирането им в авангардни аутфити или класически линии е в основата на всичките ми проекти.

 

 

Дизайнът е проявление на личността, той създава и налага субективни дефиниции за красота, превръща ги в трендове, вписва ги в конкретната действителстност, която ни заобикаля и ни дава възможност да изберем своята уникална гледна точка към индивидуалността и стила ...

 
 
# NOT ANOTHER CHEAP BRAND